ViO non-Assurance - module 1a

EUR 65,00 (ex. BTW):
Bestellen
Contact opnemen

ViO module 1A


Accountantsorganisaties en individuele accountants worstelen regelmatig met het toepassen van de ViO in praktijksituaties. Het toepassen van de ViO kan zeer ingewikkeld zijn en ook ondervinden accountantsorganisaties bij bijvoorbeeld het te laat toepassen van maatregelen dat bedreigingen van de onafhankelijkheid niet meer gemitigeerd kunnen worden. In dergelijke situaties zijn klachten, ontevreden klanten en veel kosten niet zelden aan de orde. Deze aspecten zijn onder meer aanleiding geweest voor het ontwikkelen van deze online learning. In deze online learning staat de ViO voornamelijk centraal en in mindere mate de VGBA. Deze online learning kent de ViO als norm. In sommige situaties biedt de ViO aan kantoren de mogelijkheid kantoorspecifieke invulling te definiëren. Daar waar dit aan de orde is, wordt dit vermeld in deze online learning module.
 
Module 1a, 2a en 3a zijn ontwikkeld voor medewerkers in de non-assurance praktijk. Voor medewerkers in de assurance praktijk 1, 2 en 3 ontwikkeld. Voor overige medewerkers in de non-assurance praktijk zijn modules 1a, 2b en 3b ontwikkeld. 
 
In alle modules worden de definities en algemene bepalingen behandeld en ook in meer of mindere mate de samenloop van dienstverleningen. In module 1a wordt daarnaast ook nog aandacht besteed aan geschenken en gastvrijheid en aan werkrelaties met een verantwoordelijke entiteit. 

ViO module 1A