ViO module 3B

EUR 129,00 (ex. BTW):
Bestellen
Contact opnemen

ViO module 3B


Accountantsorganisaties en individuele accountants worstelen regelmatig met het toepassen van de ViO in praktijksituaties. Het toepassen van de ViO kan zeer ingewikkeld zijn en ook ondervinden accountantsorganisaties bij bijvoorbeeld het te laat toepassen van maatregelen dat bedreigingen van de onafhankelijkheid niet meer gemitigeerd kunnen worden. In dergelijke situaties zijn klachten, ontevreden klanten en veel kosten niet zelden aan de orde. Deze aspecten zijn onder meer aanleiding geweest voor het ontwikkelen van deze online learning. In deze online learning staat de ViO voornamelijk centraal en in mindere mate de VGBA. Deze online learning kent de ViO als norm. In sommige situaties biedt de ViO aan kantoren de mogelijkheid kantoorspecifieke invulling te definiëren. Daar waar dit aan de orde is, wordt dit vermeld in deze online learning module.
 
Module 1a, 2b en 3b zijn ontwikkeld voor overige medewerkers in de non-assurance praktijk. Voor accountants in de assurance praktijk en accountants in de non-assurance praktijk zijn modules 1, 2 en 3 respectievelijk 1a, 2a en 3a ontwikkeld. 
 
In alle modules worden de definities en algemene bepalingen behandeld en ook in meer of mindere mate de samenloop van dienstverleningen. In module 3 wordt een aantal onderwerpen samengevat. Daarnaast wordt de langdurige betrokkenheid, financiële belangen en juridische procedures tegen de verantwoordelijke partij behandeld.

ViO module 3B